17. dani specijalnih i visokoškolskih knjižnica, 2021.

Sponzorski blok

30.9.2021. – sponzorski blok

SPONZORSKI BLOK

Dvorana Lauriana + Zoom mrežni seminar

16:15 – 17:00

Moderator: Branka Marijanović

 

Snimka izlaganja:

Sponzorsko izlaganje

Adriana Čeh i Filip Krstić

Tenzor/Protrade

Integrirana/inteligentna knjižnica: knjižnica budućnosti

Grupa Tenzor, jedan od vodećih sistem integratora na području naprednih tehnoloških rješenja i električnih instalacija na tržištima JI Europe. Nudi rješenja za potpune električne instalacije, tehničku sigurnost, automatizaciju, digitalizaciju i sustave centralnog upravljanja za knjižnice, maloprodaju , hotele i toplice, industrije, promet i javne uprave. Poslujemo u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji, Albaniji i na Kosovu s vlastitim tvrtkama koje se spajaju u grupu Tenzor. Napredna tehnička rješenja grupe Tenzor predstavljaju važan stup u digitalizaciji knjižnice, s RFID rješenjima i tehničkom sigurnošću. Članovi knjižnice, zaposlenici i knjižnični procesi u središtu su osmišljavanja vlastitih razvojnih rješenja. Glavni cilj je povećati zadovoljstvo korisnika i zaposlenika, optimizirati proces rada i sveobuhvatnu kontrolu nad onim što se događa u knjižnici. Vlastiti razvojni centar Grupe Tenzor dizajnira prilagođena knjižnična rješenja na području softverskih rješenja prilagođenih knjižničnom informacijskom sustavu (KIS) i implementacije tehničkih rješenja. Pratimo trendove koje diktira život pa smo u REAL-Time razvili bedkontaktnu 24-satnu zbirku rezervirane građe u knjižnici ili na drugim lokacijama povezanim s knjižničnim informacijskim sustavom. U sklopu RFID rješenja za knjižnice nudimo 24-satni povrat materijala sa sustavima za razvrstavanje, pametne police za vraćanje / posudbu materijala, knjige o vraćanju / posuđivanju / obnavljanju, sigurnosne antene, čitače za rad knjižničarke, čitače za brze popise i naljepnice . Tehnička sigurnost i napredna rješenja uključuju brojanje posjetitelja, video nadzor, rano otkrivanje i prijavu provala i požara, kontrolu pristupa i upravljanje ormarićima i ćelijama za proučavanje. Tvrtka Protrade d.o.o. Hrvatska je pravi partner za digitalizaciju knjižnica u Hrvatskoj s RFID rješenjima i posebnim prilagođenim knjižničnim rješenjima.

Ključne riječi: RFID tehnologija, Tenzor/Protrade.

Više o
konferenciji

Hibridna konferencija Digitalna transformacija i knjižnice u posebnim okolnostima održava se u okviru 17. dana specijalnih i visokoškolskih knjižnica. Konferencija se održava u Lovranu, hotel Excelsior, od 30. rujna do 2. listopada 2021. te paralelno kao virtualna konferencija.

Tema konferencije je Digitalna transformacija i knjižnice u posebnim okolnostima, a izlaganja su okupljena oko sljedećih tematskih cjelina:
1. Autorsko i srodna prava – nove okolnosti i digitalno okružje
2. Kompetencije knjižničara za rad u digitalnom okružju
3. Uloga i položaj knjižnica u digitalnom okružju
4. Prostor, usluge i građa knjižnica u digitalnom okružju

Organizatori konferencije:

Hrvatsko knjižničarsko društvo

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu

Sveučilišna knjižnica Rijeka

Organizacijski odbor:
Dejana Golenko, Lea Lazzarich, Nina Jelača, Tamara Marija Seme,
Ljiljana Pavičić, Dolores Mumelaš, Andreja Tominac, Ksenija Švenda
Radeljak, Indira Šamec Flaschar i Milko Belevski.

Programski odbor: Dijana Machala, Andreja Tominac, Aleksandra Pikić; Dejana Golenko, Branka Marijanović, Blaženka Kotur Peradenić, Blanka Salatić, Tamara Krajna, Dragutin Nemec, Nada Bezić, Željka Radovinović i Ivana Knežević Križić.

Programska knjižnica – uskoro

Hibridna konferencija Digitalna transformacija i knjižnice u posebnim okolnostima: 17. dani specijalnih i visokoškolskih knjižnica održava se uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Kontakt

Hrvatsko knjižničarsko društvo

c/o Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu

Hrvatske bratske zajednice 4

10000 Zagreb

Tel./Fax. +385 (0)1 615 93 20
Email: hkd@hkdrustvo.hrHKD 2021. © sva prava pridržana